Продукти: (за 5 порции)
• 1,5 кг тиквички
• 1 1/2 к.ч. олио
• 400 г сухар
• лимонов сок, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквичките и ги сваряваме цели в подсолена вода. Нарязваме ги на тънки филийки и ги нареждаме в пръстен съд.
Между тиквичките ръсим със ситно нарязан магданоз и черен пипер, а най-отгоре поръсваме със ситно натрошения и пресят сухар. Поливаме с олиото и запичаме до порозовяване в умерена фурна.
Поднасяме тиквичките студени, подправени с лимонов сок.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...