Продукти:
• 1 кг зеленчуци (картофи, тиквички, червени домати)
• 250 г извара
• 3 яйца
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• магданоз, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Издълбаваме зеленчуците, посоляваме отвън и отвътре и пълним със смес от изварата, яйцата, доматеното пюре, магданоза, олиото и черния пипер.
Нареждаме в тавичка, заливаме с бульон (може и от кубче) и запичаме.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...