Продукти:
• 2-3 глави лук
• 100 г грах
• 1-2 тиквички
• 1 патладжан
• 2 картофа
• 100 г зелен фасул
• 2 чушки
• 3-4 домата
• 1 к.ч. олио
• 200 г сирене
• 1 с.л. брашно
• 2-3 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжана на кубчета, посоляваме и оставяме да се отцеди горчивият сок. Нарязваме чушките на пръстени, тиквичките - на кубчета, картофите – на филийки, доматите - на ситно, а фасула – на парчета.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината. Щом поомекне, последователно прибавяме и задушаваме фасула, граха, чушките, патладжаните, тиквичките, картофите и доматите.
Прехвърляме зарзавата в глинен гювеч, посоляваме и поръсваме с джоджен, магданоз и черен пипер. Разбъркваме и наливаме топла вода, която да покрие продуктите. Захлупваме и печем в умерено силна фурна.
Когато гювечът е почти готов, заливаме с яйцата, разбити с млякото и брашното, и връщаме във фурната за да се запече заливката.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...