Продукти: (за 4-5 порции)
• 4-5 средно големи патладжана
• 500 г сирене
• 2-3 глави лук
• 2 яйца
• 2 щипки индийско орехче
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Варим патладжаните 15 мин в леко подсолена вода. Отцеждаме и ги издълбаваме.
Намачкваме вътрешностите с вилица на пюре и задушаваме пюрето заедно със ситно нарязания лук. Разбъркваме сиренето с яйцата, черния пипер и индийското орехче. Добавяме приготвеното пюре, разбъркваме добре и пълним патладжаните.
Нареждаме ги в намаслена тавичка и запичаме в умерена фурна. Малко преди да извадим от фурната, поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...