Продукти: (за 4-5 порции)
• 4-5 средно големи патладжана
• 500 г сирене
• 2-3 глави лук
• 2 яйца
• 2 щипки индийско орехче
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Варим патладжаните 15 мин в леко подсолена вода. Отцеждаме и ги издълбаваме.
Намачкваме вътрешностите с вилица на пюре и задушаваме пюрето заедно със ситно нарязания лук. Разбъркваме сиренето с яйцата, черния пипер и индийското орехче. Добавяме приготвеното пюре, разбъркваме добре и пълним патладжаните.
Нареждаме ги в намаслена тавичка и запичаме в умерена фурна. Малко преди да извадим от фурната, поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...