Продукти:
• 200 г целина
• 200 г ябълки
• 5 домата
• половин задушено пиле
• 3 с.л. майонеза
• 1 ч.л. горчица
• 50 г гъби
• черен пипер, захар, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилешкото месо и почистените ябълки и целина на малки парченца и веднага смесваме с майонезата, горчицата, сол, черен пипер и захар.
Оставяме салатата за малко в хладилник, след което я подреждаме в салатиера и я украсяваме с резенчета домати и задушените в подсолена вода гъби.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...