Продукти:
• 250 г спаначени листа
• 200 г гъби
• 200 г пилешки дробчета
• 5 с.л. олио
• 3 с.л. винен оцет
• черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме спанака на ситно и го прибавяме към гъбите, които сме сварили в подсолена вода и сме нарязали на ивички.
Нарязваме дроба на кубчета и го изпържваме в половината от мазнината. Посоляваме и топъл го изсипваме в салатата.
Заливаме със сос от останалото олио, оцета и черния пипер и разбъркваме.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...