Продукти:
• 1 връзка репички
• 200 г шунка
• 1 твърдо сварено яйце
• 5-6 маслини
• 2 домата
• няколко листа маруля
• сол, оцет, зехтин
Начин на приготвяне:
Измитите и нарязани като розички репички подреждаме в единия край на чинията върху марулените листа.
До тях поставяме нарязаното на кръгчета яйце, като всяко кръгче украсяваме с половин маслина.
Шунката, нарязана също на кръгчета, подреждаме в редичка със застъпване. До нея със застъпване редим нарязаните домати.
Подправяме със сол, олио и оцет.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...