Продукти:
• 1 връзка репички
• 200 г шунка
• 1 твърдо сварено яйце
• 5-6 маслини
• 2 домата
• няколко листа маруля
• сол, оцет, зехтин
Начин на приготвяне:
Измитите и нарязани като розички репички подреждаме в единия край на чинията върху марулените листа.
До тях поставяме нарязаното на кръгчета яйце, като всяко кръгче украсяваме с половин маслина.
Шунката, нарязана също на кръгчета, подреждаме в редичка със застъпване. До нея със застъпване редим нарязаните домати.
Подправяме със сол, олио и оцет.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....