Продукти:
• 300-400 г сварено телешко месо
• 8 сварени картофа
• 1 глава лук
• 4 кисели краставички
• 4 твърдо сварени яйца
• 1/2 ч.ч. грах от консерва
• 1 опаковка майонеза
• 1/2 ч.л. горчица
• 1 щипка червен пипер
• черен пипер
• сол
• листа от салата
• зеленчуци по избор за украса
Начин на приготвяне:
Картофите нарязваме на кубчета, месото, лука и краставичките – на ситно, яйцата – на по-едри парчета. Отцеждаме граха.
Събираме продуктите, посоляваме и овкусяваме с горчица, лимонов сок, червен и черен пипер. Покриваме салатиерата с листа салата и върху тях сипваме сместа.
Поливаме с майонеза и украсяваме с резенчета яйца, домати и ивички краставички, подредени ветрилообразно.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...