Продукти:
• 400 г сварено пилешко месо /или пушено пиле/
• 1 ч.ч. ориз
• 4-5 домата
• 4 с.л. олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Сипваме ориза във вряща подсолена вода и варим 15 мин. Изплакваме със студена вода и го отцеждаме.
Почистваме пилешкото месо от кожата и го накъсваме на малки парчета. Смесваме го с ориза и нарязаните на кубчета домати.
Поръсваме със ситно нарязан магданоз и подправяме със смес от олио, лимонов сок и сол.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...