Продукти:
• 200 г леща
• 250 г картофи
• 500 г шунка
• 1 зелена и 1 червена чушка
• 1 глава лук
• 4 с.л. олио
• 2-3 с.л. оцет
• 1 ч.л. горчица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натопяваме лещата във вода от вечерта. На другия ден я варим около 30 минути в подсолена вода. Прецеждаме я.
Сваряваме картофите и заедно с шунката ги нарязваме на кубчета, чушките и лука - на тънки ивички и омесваме с олиото.
В дълбока купа размесваме всички продукти. Подправяме със заливка от горчицата, олиото и оцета, поръсваме с черен пипер и сол. Тази салата може да престои 1 час.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...