Кулинарни рецепти » Салата от зрял фасул и бабек

 Салата от зрял фасул и бабек

Продукти:

• 250 г зрял фасул
• 1 глава червен лук
• 120 г бабек
• 2 яйца
• 50 мл олио
• 15 г хрян
• сокът от 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме фасула със студена вода и го оставяме да кисне 10 часа. Отцеждаме го, заливаме с вряла вода и го сваряваме на тих огън.

Отново го отцеждаме и прибавяме към него ситно нарязания лук, нарязания на малки парченца бабек и нарязаните на кубченца твърдо сварени яйца. Подправяме с настъргания хрян, сол и черен пипер на вкус.

Разбъркваме салатата, разпределяме я в чинии за сервиране и я поръсваме с олио и лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало