Кулинарни рецепти » Салата от зрял фасул и бабек

 Салата от зрял фасул и бабек

Продукти:

• 250 г зрял фасул
• 1 глава червен лук
• 120 г бабек
• 2 яйца
• 50 мл олио
• 15 г хрян
• сокът от 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме фасула със студена вода и го оставяме да кисне 10 часа. Отцеждаме го, заливаме с вряла вода и го сваряваме на тих огън.

Отново го отцеждаме и прибавяме към него ситно нарязания лук, нарязания на малки парченца бабек и нарязаните на кубченца твърдо сварени яйца. Подправяме с настъргания хрян, сол и черен пипер на вкус.

Разбъркваме салатата, разпределяме я в чинии за сервиране и я поръсваме с олио и лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало