Продукти:
• 500 г пилешки дробчета
• 2 с.л. гроздово олио
• 175 г грозде без семки
• 1 с.л. ябълков оцет
• листа от червено зеле
• белени слънчогледови семки
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Изпържваме дробчетата в сгорещената мазнина. Подправяме със сол, черен пипер и оцет и ги смесваме с гроздовите зърна.
Подреждаме сместа върху зелевите листа и поръсваме с леко препечените семки.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...