Продукти:
• 4 глави лук
• 350 г пилешки дробчета
• 4 с.л. олио
• 2 люти чушлета
• 1/2 к.ч. светъл винен оцет
• черен пипер, захар, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на дребно и го запържваме заедно с почистените и измити дробчета в силно сгорещеното олио за 4-5 мин. Изваждаме ги и заливаме с оцета, който сме разредили с 5 с.л. вода.
Посоляваме и поръсваме с черен пипер и 1 щипка захар. Добавяме почистените и ситно нарязани люти чушлета.
Подреждаме салатата в чинии за сервиране и украсяваме според вкуса си.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...