Продукти:
• 500г телешко филе
• 1-2 салати или 150г прясно зеле
• краставица
• 1 глава червен лук
• с.л. натрошено сирене
• 8 маслини
За заливката:
• 5 с.л. лимонов сок
• 3с.л. зехтин
• 1ч.л. риган
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Запичаме месото на скара около 20 мин, след което го нарязваме на пръчици.
Смесваме продуктите за заливката. Прибавяме месото и нарязаните зеле, краставица и лук. Поръсваме със сиренето и украсяваме с маслините.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...