Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг пушена плешка
• 8 с.л. сухо бяло вино
• 3 с.л. олио
• 1 голяма глава лук
• 2 големи моркова
• 2 стръкчета целина
• 2 стръкчета магданоз
• 1 дафинов лист
• 300 мл месен бульон или вода
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме плешката в студена вода и я оставяме да престои 1 нощ. На следващия ден подсушаваме, заливаме с виното и оставяме за няколко часа на хладно място, като през това време няколко пъти обръщаме месото.
Изпържваме в олиото нарязаните на парченца лук, целина и моркови, прибавяме ситно нарязания магданоз, захлупваме и задушаваме 5 мин на съвсем слаб огън. След това слагаме в съда пушеното месо, слагаме черен пипер и дафинов лист, заливаме с бульона, захлупваме и задушаваме на тих до умерен огън, докато месото омекне /около 1 1/2 часа/.
Отстраняваме кожата от омекналото месо, нарязваме го на парчета и го подреждаме в огнеупорен съд. Пресоваме зеленчуците с бульона, прибавяме виното, в което е киснало месото и варим няколко минути. След това заливаме месото със соса и го запичаме в предварително загрята слаба фурна.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...