Прoдукти:
• 500 г кайма
• 4 яйца
• 250 г кашкавал
• 1 кг картофи
• 1 буркан гъби
• 10 кисели краставички
• 10 маслини
• 1 глава лук
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата като за кюфтета. Сваряваме картофите и ги пасираме на пюре.
На дъното на добре намаслени гювечета поръсваме настърган кашкавал. Отгоре разпределяме каймата и притискаме хубаво.
Върху каймата последователно слагаме наситнените маслини, нарязаните гъби и краставички, картофеното пюре и нарязания лук. Поръсваме пак с кашкавал, чукваме по 1 яйце и печем в умерена фурна. След изпичане обръщаме гювечетата в чиния.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...