Продукти:
• 1 кг тлъсто овче месо
• 5-6 глави лук
• 2 малки тиквички
• 500 г картофи
• 500 г чушки
• 500 г домати
• 500 г зелен фасул
• 250 г пресен грах
• 1 патладжан
• 250 г бамя
• 1 връзка магданоз
• 5-6 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
За заливката:
• 1 к.ч. кисело мляко
• 4-5 яйца
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го натриваме със сол и червен пипер. Заливаме го с олиото, прибавяме едро нарязания лук и задушаваме, докато поомекне. После го прехвърляме в глинен гювеч.
Заливаме фасула с малко подсолена вода и го задушаваме до омекване. Нарязваме останалия зарзават и заедно с фасула и граха го сипваме при месото. Наливаме малко гореща вода, захлупваме и печем в умерена фурна.
Накрая заливаме с разбитите в киселото мляко яйца и запичаме до зачервяване.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...