Продукти:
• 1 кг тлъсто овче месо
• 5-6 глави лук
• 2 малки тиквички
• 500 г картофи
• 500 г чушки
• 500 г домати
• 500 г зелен фасул
• 250 г пресен грах
• 1 патладжан
• 250 г бамя
• 1 връзка магданоз
• 5-6 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
За заливката:
• 1 к.ч. кисело мляко
• 4-5 яйца
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го натриваме със сол и червен пипер. Заливаме го с олиото, прибавяме едро нарязания лук и задушаваме, докато поомекне. После го прехвърляме в глинен гювеч.
Заливаме фасула с малко подсолена вода и го задушаваме до омекване. Нарязваме останалия зарзават и заедно с фасула и граха го сипваме при месото. Наливаме малко гореща вода, захлупваме и печем в умерена фурна.
Накрая заливаме с разбитите в киселото мляко яйца и запичаме до зачервяване.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...