Кулинарни рецепти » Воденичарска каварма

 Воденичарска каварма

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг крехко свинско месо
• 300 г гъби
• 4-5 глави кромид лук
• 500 г свински черен дроб
• 4 с.л. мазнина
• 3-4 с.л. вино
• 1-2 люти чушки
• чубрица, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на късчета и го задушаваме в мазнина и малко вода.

Прибавяме филийките лук, а малко след това и нарязаните на кубчета дроб и гъби.

Слагаме виното и малко вода, подправяме с черния пипер и чубрицата, посоляваме и печем ястието в пръстен гювеч.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало