Продукти: (за 4 порции)
• задната половина на 1 заек
• 30 г мас
• 30 г сланина
• 1 ч.ч. заквасена сметана
• 3 с.л. брашно
• 1-2 с.л. захар
• сол
За маринатата:
• 300 мл червено вино
• сокът от половин лимон
• 1 дафинов лист
• 1 морков (нарязан на кръгчета)
• 8-10 зрънца черен пипер
• 1 щипка захар
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме заека и го слагаме за 1 нощ в марината, приготвена от изброените продукти.
На другия ден го измиваме, натриваме със сол, шпековаме със сланината и го слагаме в тавичка със сгорещена мас. Наливаме малко от маринатата и печем в умерена фурна, като по време на печенето поливаме заека със сос и марината.
Когато месото е почти омекнало сипваме разбитата с брашното сметана и допичаме.
Изваждаме готовия заек, а към соса добавяме остатъка от маринатата. Сипваме също така карамелизираната захар, варим още 5-6 мин и пресоваме готовия сос.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...