Прoдукти:
• 1 кг свински врат без кости
• 1 бира
• 3-4 скилидки чесън
• 1 морков
• 2 кисели краставички
• 2 с.л соев сос
• 1 с.л дижонска горчица
• кимион (на върха на ножа)
• индийско орехче
• джинджифил
• 1 к.л. чесън на прах
• 1 щипка чубрица
• мащерка
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме, подсушаваме месото и го шпековаме с нарязаните чесън, морков и кисели краставички. Смесваме соевия сос с горчицата и с тази смес намазваме месото. Оставяме го 1 час, за да се овкуси.
Смесваме всички сухи подправки и оваляме хубаво месото в тях. Слагаме го в йенска тенджера и наливаме бирата. Захлупваме с капак или фолио и печем в сгорещена на 250°С фурна.
Сервираме със задушени зеленчуци, картофи или варен ориз.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...