Кулинарни рецепти » Телешки джолан с праз и домати

 Телешки джолан с праз и домати

Продукти:

• 1 телешки джолан
• 5-6 стръка праз
• 1 дюля
• 200 г пресни печурки
• 5-6 домата
• 3 моркова
• 1 с.л. захар
• 100 мл олио
• 50 г масло
• 150 мл бяло вино
• черен пипер
• малко лют пипер
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Сваряваме джолана в тенджера под налягане за 30-40 минути. След като изстине го нарязваме на едри парчета.

Почистваме праза и го нарязваме на парчета по 3-4 см. Сгорещяваме олиото и задушаваме на слаб огън праза и морковите нарязани на шайби.

Добавяме почистените гъби, лютия и черния пипер, захарта, маслото, доматите и късовете месо. Заливаме с бялото вино и последно слагаме почистената и нарязана дюля. Посоляваме и добавяме 250 мл от прецедения бульон, в който е вряло месото.

Пресипваме всичко в глинен съд и печем час и половина на 180-200°С. Дюлите може да заместим със сушени кайсии.

Автор: Захаринка Воденичарова

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало