Продукти:
• 1 кочан китайско зеле
• 2-3 портокала
• 30-40 г стафиди
• 2 кивита
• 2 ч.л. салатен зехтин
• 2 с.л. сметана
• 2-3 стръка пресен лук или бялата част на стрък праз лук
• 2-3 с.л. обелени тиквени семки
• прясно смлян черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме листата на зелето тънки ивички. Изстискваме сока от двата портокала и в него накисваме стафидите. Другите портокали обелваме и разделяме на резенчета. Обелваме кивитата и ги нарязваме на тънки колелца. Разбъркваме плодовете със зелето.
Отцеждаме стафидите от сока, а сока смесваме със зехтина и сметаната. Поръсваме със сол и черен пипер. Измиваме лука, нарязваме го на тънки пръстенчета и също го прибавяме в соса. Заливаме с този сос салатата.
Запичаме леко семките на сух тефлонов тиган и ги поръсваме отгоре. Поръсваме и стафидите.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...