Продукти:
• 1 кочан китайско зеле
• 2-3 портокала
• 30-40 г стафиди
• 2 кивита
• 2 ч.л. салатен зехтин
• 2 с.л. сметана
• 2-3 стръка пресен лук или бялата част на стрък праз лук
• 2-3 с.л. обелени тиквени семки
• прясно смлян черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме листата на зелето тънки ивички. Изстискваме сока от двата портокала и в него накисваме стафидите. Другите портокали обелваме и разделяме на резенчета. Обелваме кивитата и ги нарязваме на тънки колелца. Разбъркваме плодовете със зелето.
Отцеждаме стафидите от сока, а сока смесваме със зехтина и сметаната. Поръсваме със сол и черен пипер. Измиваме лука, нарязваме го на тънки пръстенчета и също го прибавяме в соса. Заливаме с този сос салатата.
Запичаме леко семките на сух тефлонов тиган и ги поръсваме отгоре. Поръсваме и стафидите.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...