Продукти:
• 1 кочан китайско зеле
• 2-3 портокала
• 30-40 г стафиди
• 2 кивита
• 2 ч.л. салатен зехтин
• 2 с.л. сметана
• 2-3 стръка пресен лук или бялата част на стрък праз лук
• 2-3 с.л. обелени тиквени семки
• прясно смлян черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме листата на зелето тънки ивички. Изстискваме сока от двата портокала и в него накисваме стафидите. Другите портокали обелваме и разделяме на резенчета. Обелваме кивитата и ги нарязваме на тънки колелца. Разбъркваме плодовете със зелето.
Отцеждаме стафидите от сока, а сока смесваме със зехтина и сметаната. Поръсваме със сол и черен пипер. Измиваме лука, нарязваме го на тънки пръстенчета и също го прибавяме в соса. Заливаме с този сос салатата.
Запичаме леко семките на сух тефлонов тиган и ги поръсваме отгоре. Поръсваме и стафидите.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...