Продукти:
• 400 г кестени
• 300 г почистена и обелена бяла тиква
• 100 светли стафиди
• 1 средна глава целина
• 2 големи моркова
• 2 с. л. зехтин (олио)
• 6 с. л. сметана
• лимонов сок
• 1 с. л. горчица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелените кестени сваряваме до омекване, като внимаваме да не се разварят. Почистваме зеленчуците и тиквата, нарязваме ги на парчета и също ги сваряваме.
Охлаждаме сварените продукти и ги смесваме със стафидите. Заливаме със сос, приготвен от зехтина, сметаната, горчицата, лимонов сок, черен пипер и сол.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...