Продукти:
• 400 г кестени
• 300 г почистена и обелена бяла тиква
• 100 светли стафиди
• 1 средна глава целина
• 2 големи моркова
• 2 с. л. зехтин (олио)
• 6 с. л. сметана
• лимонов сок
• 1 с. л. горчица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелените кестени сваряваме до омекване, като внимаваме да не се разварят. Почистваме зеленчуците и тиквата, нарязваме ги на парчета и също ги сваряваме.
Охлаждаме сварените продукти и ги смесваме със стафидите. Заливаме със сос, приготвен от зехтина, сметаната, горчицата, лимонов сок, черен пипер и сол.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...