Кулинарни рецепти » Сирене с лук и яйца

 Сирене с лук и яйца

Продукти:

• 150 г сирене
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 глава лук
• 4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, сол

Измиваме сиренето и го нарязваме на малки кубчета. Нарязваме лука и магданоза на дребно и ги смесваме. Настъргваме твърдо сварените яйца на едро ренде.

В индивидуални чинийки или в плато подреждаме сиренето, върху него разстиламе сместа от лука и магданоза, а най-отгоре покриваме с настърганите яйца.

Посоляваме леко, поръсваме с олиото и червения пипер, украсяваме с листенца от магданоз и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало