Продукти:
• 1 кг бамя
• 3-4 домата
• 1 връзка магданоз
• сокът от 1 лимон
• 2 с.л. оцет
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме бамята. Посоляваме, поръсваме с оцета и оставяме да престои 10-15 мин. След това отново я измиваме и варим в малко вода, докато омекне.
Изваждаме сварената бамя, отцеждаме я и я подреждаме в подходяща чиния. Заливаме с олиото, което сме разбили с лимоновия сок. Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и украсяваме с нарязаните на кръгчета домати и клончета магданоз.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...