Продукти:
• 1 кг бамя
• 3-4 домата
• 1 връзка магданоз
• сокът от 1 лимон
• 2 с.л. оцет
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме бамята. Посоляваме, поръсваме с оцета и оставяме да престои 10-15 мин. След това отново я измиваме и варим в малко вода, докато омекне.
Изваждаме сварената бамя, отцеждаме я и я подреждаме в подходяща чиния. Заливаме с олиото, което сме разбили с лимоновия сок. Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз и украсяваме с нарязаните на кръгчета домати и клончета магданоз.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...