Продукти:
• 8 средно големи картофа
• 3 с.л. сметана
• 3 твърдо сварени яйца
• 3 кисели краставички
• 10 зелени маслини
• 10 изпържени печурки
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.л. наситнени зелении /копър, мента, босилек/
• 1 ч.л. червен пипер
• 2-3 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и нарязваме на кубчета.
Разбъркваме сметаната с мазнината, добавяме претритите жълтъци и подправките. Поливаме картофите с тази смес, прибавяме белтъците, наситнени на кубчета и разбъркваме добре.
Подреждаме в чиния за сервиране и украсяваме с нарязаните на лентички кисели краставички и маслините.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...