Продукти:
• 6 банана
• 100 г настърган пармезан
• 1-2 с.л. счукан сухар
• 2 с.л. масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме бананите, разрязваме ги по дължина на две и ги нареждаме в намаслена тавичка. Сипваме разтопеното масло, подправяме с черен пипер и сол на вкус и поръсваме със смес от сухара и пармезана.
Пъхаме тавичката във фурна, загрята до 220°С, и печем 15 мин.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...