Продукти: (за 6 порции)
• 12 сушени чушки
• 2 глави лук
• 2-3 моркова
• 1-2 домата
• 1 1/2 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. сушени ябълки
• 1 ч.ч. орехи
• 1 кофичка кисело мляко
• 2 яйца
• 2-3 с.л. брашно
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Пущаме изсушените чушки в кипяща подсолена вода и ги варим, докато омекнат.
Нарязваме на ситно морковите и лука и ги задушаваме до омекване в мазнината и малко вода. Прибавяме ориза и го позапържваме, докато стане прозрачен. Сипваме настърганите домати, нарязаните на дребно сушени ябълки и солта. Доливаме малко вода и задушаваме сместа, докато оризът набъбне. Накрая прибавяме счуканите орехи.
Пълним пиперките с тази плънка и ги подреждаме плътно в тавичка. Наливаме гореща вода, притискаме отгоре с капак или чиния и печем в умерена фурна. След изпичане заливаме със застройка, приготвена като за мусака. Запичаме още 5-6 мин.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...