Кулинарни рецепти » Патладжани, пълнени с гъби

 Патладжани, пълнени с гъби
(Полша)

Продукти:

• 4 патладжана
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1 с.л. олио
• костен бульон
• мащерка
• 1 дафинов лист
• сол

За плънката:

• 500 г гъби
• 250 г домати
• 30 г краве масло
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме патлажаните по дължина на половинки и ги варим 10 мин в подсолена вода. Изваждаме ги и издълбаваме сърцевината.

Попарваме доматите, обелваме ги, отстраняваме семената и ги нарязваме на малки кубчета.

Нарязваме на ситно чесъна и 1 глава лук и ги запържваме в маслото. Щом поомекнат, прибавяме нарязаните на парченца гъби и задушаваме 5-6 мин.

После сипваме доматите заедно с отделения доматен сок, подправяме с черен пипер и сол и задушаваме, докато течността се изпари.

Накрая слагаме издълбаната вътрешност, разбъркваме и пълним патладжаните с тази смес. Нареждаме ги в намаслена тавичка, като слагаме между тях нарязаните на парченца морков и лук.

Прибавяме подправките, заливаме с бульон, захлупваме и печем 20-30 мин в слаба фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало