Кулинарни рецепти » Гювеч от консервирани зеленчуци

 Гювеч от консервирани зеленчуци

Продукти: (за 8 порции)

• 1/2 буркан гювеч
• 1/2 буркан зерен фасул
• 1/2 буркан зелен грах
• 1/2 буркан мариновани чушки
• 5-6 гъби от консерва
• 1 стрък праз
• 2 глави лук
• 5-6 моркова
• половин глава керевиз
• 1 кг картофи
• 1 к.ч. олио
• половин пакетче краве масло
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 200 г сирене
• 4-5 филии сух бял хляб
• червен и черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Отцеждаме от сока консервираните гъби и зеленчуци.

Нарязваме на ситно морковите, керевиза, праза и лука, посоляваме и задушаваме до омекване с част от олиото, към което сме прибавили част от консервния сос. Смесваме задушените и консервираните зеленчуци, поръсваме с настърганото сирене и сипваме доматеното пюре.

На дъното на тава нареждаме хлебните филии, намазани с масло или потопени в олио. Върху тях разстиламе на равномерен пласт зеленчуковата смес. Поръсваме със сол, черен и червен пипер.

Покриваме с настърганите и посолени картофи, заливаме с млякото и останалата мазнина и печем 30 мин в силна фурна. Ако е необходимо, по време на печенето добавяме от консервния сос. Поръсваме изпечения гювеч със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало