Продукти:
• 1 кг домати
• 250 г кашкавал
• 8 яйца
• 100 г краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Издълбаваме доматите и леко ги посоляваме. Нареждаме ги в намаслени глинени гювечета и слагаме във всеки по парченце масло.
Леко ги запичаме във фурната, след което счукваме във всеки домат по едно яйце и поръсваме с черен пипер и настърган кашкавал. Връщаме гювечетата във фурната и печем до готовност.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....