Кулинарни рецепти » Сирене по неврокопски

 Сирене по неврокопски

Продукти: (за 2-3 порции)

• 500 г сирене
• 3 с.л. краве масло
• 4-5 яйца
• 3-4 с.л. вода
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 люти чушки

Начин на приготвяне:

Натрошаваме сиренето и го слагаме в пръстен съд. Покриваме го с нарязаните на кръгчета люти чушки и домати, слагаме и парченца от маслото и задушаваме 10 мин на умерен огън.

Заливаме с разбитите с водата яйца, захлупваме ястието и го запичаме във фурна. След като извадим, поръсваме с червен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало