Кулинарни рецепти » Овнешко по бански

 Овнешко по бански

Продукти: (за 4 порции)

• 900 г овнешко месо
• 4 с.л. олио
• 2-3 глави лук
• 2-3 чушки
• 2-3 червени домата
• 3-4 картофа
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото и го почистваме от ципи и сухожилия. Измиваме го със студена вода, подсушаваме и го нарязваме на малки парченца. Слагаме го в тенджера с мазнината и малко вода.

Прибавяме ситно нарязания лук, почистените от семената и нарязани на ивички чушки, обелените и нарязани на кубчета картофи и обелените и настъргани домати. Посоляваме и задушаваме на слаб огън, докато месото поомекне.

След това пресипваме в пръстен гювеч, заливаме с 11/2 ч.ч. гореща вода и печем - в началото в гореща фурна, а след като ястието заври - в слаба фурна. Печем, докато ястието остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало