Продукти:
• 4 свински пържоли по 150 г всяка
• 4 тънки резена шунка
• 1 щипка салвия (градински чай)
• черен пипер
• 1 с.л. олио
• 150 мл несладък ябълков сок
• 50 г краве масло
• 2-3 ябълки
• лимонов сок
• сол
• листа от салата
Начин на приготвяне:
Посоляваме пържолите, слагаме върху всяка парче шунка и поръсваме със салвия и черен пипер.
Сгорещяваме олиото и пържим пържолите по 4-5 минути от всяка страна до златисто. Наливаме ябълковия сок и варим, докато той се изпари. Слагаме пържолите в затоплена чиния заедно с образувалия се сос.
В тенджера разтопяваме маслото. Обелваме ябълките, изчистваме сърцевината им и ги нарязваме на малки парченца. Пускаме ги в тенджерата, поръсваме с лимонов сок, наливаме малко вода и задушаваме, докато омекнат.
Върху листа от салата сипваме от готовите ябълки, отгоре поставяме пържолата и заливаме със сос.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...