Продукти:
• 800 г телешко филе
• 3 глави кромид лук
• 1 зелена и 1 червена чушка
• 450 г гъби
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. доматен сок
• 50 мл олио
• 2 ч.ч. зеленчуков бульон
• 3-4 с.л. бяло вино
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Слагаме в тенджера 2 с.л. олио, загряваме го и прибавяме последователно нарязаните чушки, лук и гъби. Задушаваме 10 минути.
В зеленчуковия бульон разбиваме брашното и заедно с доматения сок изсипваме към зеленчуците. Оставяме да ври 10 минути.
В тефлонов тиган изсипваме останалото олио и запържваме посоленото и подправено с черен пипер месо от двете страни.
След това слагаме пържолите в тенджерата със соса и доливаме бялото вино. Ястието варим на тих огън, докато сосът се сгъсти.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...