Кулинарни рецепти » Свинско с праз, гъби и кисели краставички

 Свинско с праз, гъби и кисели краставички

Продукти:

• 800 г шарено свинско месо без кости
• 5-6 стръка праз
• 400 г гъби
• 5-8 кисели краставички
• 1 ч.ч. доматен сок
• 1/2 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• черен пипер на зърна
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го запържваме до златисто в горещото олио. Прибавяме нарязаните гъби и праз. Доливаме 1 ч.ч. вода. Когато омекнат, махаме капака и оставяме да изври водата.

Поръсваме с червения пипер, прибавяме доматения сок и разбъркваме добре. Посоляваме, пускаме зърната черен пипер и киселите краставички, нарязани на кубчета. Поливаме с бялото вино. Ако е необходимо, доливаме топла вода до покриване на продуктите 1-2 см, за да е гъсто готовото ястие.

Оставяме да ври около 1/2 час на слаб огън. Сервираме в глинени гювечета. Докато е горещо, настъргваме отгоре кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало