Кулинарни рецепти » Свинско с праз, гъби и кисели краставички

 Свинско с праз, гъби и кисели краставички

Продукти:

• 800 г шарено свинско месо без кости
• 5-6 стръка праз
• 400 г гъби
• 5-8 кисели краставички
• 1 ч.ч. доматен сок
• 1/2 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• черен пипер на зърна
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го запържваме до златисто в горещото олио. Прибавяме нарязаните гъби и праз. Доливаме 1 ч.ч. вода. Когато омекнат, махаме капака и оставяме да изври водата.

Поръсваме с червения пипер, прибавяме доматения сок и разбъркваме добре. Посоляваме, пускаме зърната черен пипер и киселите краставички, нарязани на кубчета. Поливаме с бялото вино. Ако е необходимо, доливаме топла вода до покриване на продуктите 1-2 см, за да е гъсто готовото ястие.

Оставяме да ври около 1/2 час на слаб огън. Сервираме в глинени гювечета. Докато е горещо, настъргваме отгоре кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало