Продукти:
• 800 г шарено свинско месо без кости
• 5-6 стръка праз
• 400 г гъби
• 5-8 кисели краставички
• 1 ч.ч. доматен сок
• 1/2 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• черен пипер на зърна
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го запържваме до златисто в горещото олио. Прибавяме нарязаните гъби и праз. Доливаме 1 ч.ч. вода. Когато омекнат, махаме капака и оставяме да изври водата.
Поръсваме с червения пипер, прибавяме доматения сок и разбъркваме добре. Посоляваме, пускаме зърната черен пипер и киселите краставички, нарязани на кубчета. Поливаме с бялото вино. Ако е необходимо, доливаме топла вода до покриване на продуктите 1-2 см, за да е гъсто готовото ястие.
Оставяме да ври около 1/2 час на слаб огън. Сервираме в глинени гювечета. Докато е горещо, настъргваме отгоре кашкавал.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...