Продукти:
• 1 питомен заек
• 2 скилидки чесън
• 1 морков
• 1 връзка магданоз
• 3 с.л. олио
• 125 г шарена сланина
• 12 малки глави кромид лук
• 2 чаши бяло вино
• 2 чаши гореща вода
• 2 с.л. доматено пюре
• 200 г печурки
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме почистения заек и го нарязваме на порции. Нарязваме на ситно чесъна, магданоза и три малки глави лук.
Сгорещяваме олиото в тенджера и прибавяме нарязаната на филийки сланина. Изчакваме да се позапържат, пускаме в тенжерата заешките порции и ги запържваме от всичи страни.
Добавяме останалите цели глави лук, както и ситно нарязания морков, сипваме подправките и разбъркваме. Наливаме виното и горещата вода и задушаваме около 1 час.
Накрая прибавяме размитото доматено пюре и нарязаните на филийки печурки и продължаваме да задушаваме до омекване на продуктите. Разпределяме месото в предварително затоплени чинии и заливаме със соса.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...