Кулинарни рецепти » Телешко филе с маслини

 Телешко филе с маслини

Продукти: (за 4 порции)

• 4 телешки филета
• 1-2 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 200 г гъби
• 250 г белени домати
• 20 черни маслини
• 3 с.л. настъргани бадеми
• 1 ч.ч. бяло вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Начукваме телешките филета и овалваме ги в брашното. После леко ги изтръскваме, за да падне излишното брашно и ги изпържваме в по-голямата част олио.

В останалото олио запържваме ситно нарязаните лук и чесън. Когато лукът стане златист, прибавяме измитите и нарязани гъбите, доматите, виното, настърганите бадеми, малко шунка или пушена сланина, нарязани на парченца, черен пипер и сол на вкус.

Оставяме соса да заври добре. Когато е готов, прибавяме обезкостените маслини, изчакваме да заври отново и поливаме с него телешките филета.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало