Кулинарни рецепти » Говеждо със зеленчуци

 Говеждо със зеленчуци

Продукти: (за 5 порции)

• 800 г говеждо месо
• 3-4 зелеви листа
• 1 морков
• 1 корен магданоз
• половин глава целина
• 1 глава лук
• 6-7 картофа
• 150 г грах
• 1 тиквичка
• 1 патладжан
• 3-4 домата
• 2 пиперки
• 3-4 с.л. олио
• половин пакетче краве масло
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме зеленчуците. Нарязваме на ситно зелето, моркова, магданозения корен и лука, а тиквичката и картофите нарязваме на кубчета. Доматите и пиперките нарязваме на едри парчета. Нарязваме патладжаните на кръгчета, които бланшираме 10 мин във вряща вода, а после ги изваждаме и ги притискаме с тежест, за да се изцедят. Измиваме месото и го нарязваме на парчета.

Сгорещяваме олиото в отворена тенджера под налягане. Запържваме лука, морковите и магданозения корен. Прибавяме месото и останалия зарзават. Слагаме дафиновия лист, посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер. Наливаме малко вода, разбъркваме и прибавяме маслото.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 50 мин. Поднасяме готовото ястие поръсено със ситно нарязания магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало