Кулинарни рецепти » Говеждо със зеленчуци

 Говеждо със зеленчуци

Продукти: (за 5 порции)

• 800 г говеждо месо
• 3-4 зелеви листа
• 1 морков
• 1 корен магданоз
• половин глава целина
• 1 глава лук
• 6-7 картофа
• 150 г грах
• 1 тиквичка
• 1 патладжан
• 3-4 домата
• 2 пиперки
• 3-4 с.л. олио
• половин пакетче краве масло
• 1 дафинов лист
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме зеленчуците. Нарязваме на ситно зелето, моркова, магданозения корен и лука, а тиквичката и картофите нарязваме на кубчета. Доматите и пиперките нарязваме на едри парчета. Нарязваме патладжаните на кръгчета, които бланшираме 10 мин във вряща вода, а после ги изваждаме и ги притискаме с тежест, за да се изцедят. Измиваме месото и го нарязваме на парчета.

Сгорещяваме олиото в отворена тенджера под налягане. Запържваме лука, морковите и магданозения корен. Прибавяме месото и останалия зарзават. Слагаме дафиновия лист, посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер. Наливаме малко вода, разбъркваме и прибавяме маслото.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 50 мин. Поднасяме готовото ястие поръсено със ситно нарязания магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало