Продукти: (за 4 порции)
• 600-700 г телешко месо
• 4-5 глави лук
• 1 к.ч. разтопено краве масло /или олио/
• 1 ч.ч. доматен сок
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на едри парчета, които пущаме в 1 л вряща подсолена вода. Варим на силен огън, докато месото омекне. След като водата кипне, на няколко пъти обираме пяната. Отцеждаме свареното месо и отстраняваме дребните кости.
Загряваме мазнината и запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме парчетата сварено месо и ситно нарязания магданоз, поръсваме с червения пипер и наливаме от бульона /предварително прецеден/, в който сме варили месото, докато продуктите се покрият.
Посоляваме на вкус, захлупваме и варим на умерен огън около 30 мин. Тогава наливаме доматения сок и доваряваме още десетина минути.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...