Продукти: (за 4 порции)
• 500 г ряпа
• 2 глави лук
• 2-3 с.л. галета
• 2 яйца
• 20 г краве масло
• кимион, черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме ряпата, настъргваме я на едро ренде и я сваряваме на пара.
Нарязваме лука на ситно и заедно с яйцата, разтопеното масло и подправките го добавяме към ряпата. Омесваме, като сипваме от галетата, докато се получи необходимата гъстота.
Оформяме кюфтета, овалваме ги в галета и пържим в гореща мазнина.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...