Продукти: (за 4 порции)
• 600 г тиква
• 200 г ябълки
• 20 г краве масло
• 120 мл олио
• 250 мл прясно мляко
• 20 г грис
• 2 яйца
• 25 г галета
• сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме тиквата на едро ренде и я слагаме в прясното мляко. Прибавяме гриса и варим до получаването на гъста каша /около 10 мин/.
Към охладената каша прибавяме настърганите ябълки, яйцата, солта и захарта.
Размесваме и оформяме кюфтета, които овалваме в галета и изпържваме от двете страни в сгорещено олио.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...