Продукти:
• 1 кг картофи
• 1 глава лук
• сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите необелени. Обливаме ги със студена вода, обелваме и ги настъргваме на едро ренде.
Лука нарязваме на тънки филийки и заедно със солта прибавяме към картофите.
Затопляме олиото в тигана, изсипваме сместа и пържим до кафяво. Обръщаме с помощта на чиния и пържим от другата страна.
Можем просто да разбъркаме сместа. Поднасяме Rosti в затоплена чиния или направо с тигана.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...