Продукти: (за 4 порции)
• 3 връзки репички
• 1 яйце
• 1 1/2 к.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 малка глава лук
• джоджен, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме репичките, посоляваме и ги смесваме със ситно нарязаните джоджен и лук. Прибавяме разбитото яйце и брашното. Омесваме и оформяме малки топчета.
Овалваме топчетата в брашно и ги пържим в силно сгорещена мазнина, докато хванат златиста коричка.
Поднасяме ги, поръсени със смес от сол и черен пипер.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...