Продукти: (за 4 порции)
• 2 средно големи тиквички
• 1-2 моркова
• 1 скилидка чесън
• 1-2 яйца
• 1 к. ч. настърган кашкавал
• 1 непълна ч. ч. брашно
• магданоз, черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Настъргваме тиквичките и леко ги изцеждаме.
Смесваме ги с настърганите моркови, счукания чесън, ситно нарязания магданоз, кашкавала, черния пипер, солта и яйцата. Добавяме брашното и разбъркваме много добре.
Взимаме по 1 с.л. от сместа и оформяме малки кюфтенца. Изпържваме ги от двете страни в сгорещена мазнина.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...