Продукти:
· 1 кг чушки
· 1 ч.ч. извара
· 1 к.ч. прясно мляко
· 1 с.л. ситно нарязан магданоз
· клончета магданоз
· маслини, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките и ги нарязваме на ситно. Прибавяме изварата, прясното мляко, олиото и ситно нарязания магданоз. Посоляваме салатата, подреждаме я в салатиера и украсяваме с маслини и клончета магданоз.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...