Кулинарни рецепти » Спанак с ориз и салам

 Спанак с ориз и салам

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг спанак
• половин пакетче краве масло
• 150 г ориз
• 1 глава лук
• 200 г салам
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме спанака, измиваме го и го пущаме за 2 мин във вряща вода, след което го изцеждаме през гевгир, нарязваме го едро и го смачкваме. Изсипваме го в тенджера под налягане и наливаме 2 ч.ч. вода.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим спанака 15 мин. След това го изваждаме и отново го изцеждаме през гевгир, а тенджерата измиваме и подсушаваме.

Загряваме маслото в подсушената тенджера и запържваме изчистения, измит и подсушен ориз. Наливаме 1 ч.ч. вода или бульон, прибавяме спанака, ситно нарязаните лук и салам, посоляваме и подправяме на вкус с лимонов сок и черен пипер.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало