Продукти: (за 4 порции)
• 8 вурстчета /кренввирша/ по 100-150 г
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• горчица
Начин на приготвяне:
Обелваме кренвиршите и ги цепваме по около 3-4 см от всяка страна. Намазваме леко отвътре разреза с горчица или кетчуп и пълним плътно с настърган кашкавал.
Нареждаме кренвиршите върху решетката на фурната и печем до стопяване и поруменяване на кашкавала.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...