Продукти:
• 250 г шунка
• 1 к.ч. брашно
• 2 яйца
• черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците и ги смесваме с брашното. После прибавяме ситно нарязаната шунка и подправките. Разбъркваме и внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.
Оформяме от сместа малки топчета, които изпържваме в сгорещеното олио. Поднасяме ги много горещи.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...