Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. пръжки
• 1 средно голяма кисела зелка
• 2 с.л. свинска мас /или олио/
• 1 ч.ч. зелев сок
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Вземаме пръжки, останали от топенето на маста, и ги препържваме, за да се зачервят.
Нарязваме зелката на лентички и я задушаваме в сгорещената мазнина, докато поомекне.
Прибавяме пръжките, поръсваме с червения пипер, разбъркваме добре и наливаме зелевия сок и същото количество вода /течността трябва да покрие 2/3 от продуктите/. Захлупваме и варим около 1 час на тих огън.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...